Ninan narraatio

Heinäkuun 10. päivä, kolmanneksi viimeinen työpäivä ennen kesälomaa. Lähdin aamulla reippaana pyörällä töihin ja voi kauhistus miten jäätävän kylmä ilma oli. Ehdottomasti olisi pitänyt olla hanskat kädessä, mutta eipä tullut mieleenikään. Onhan nyt heinäkuu!

12-13.6.2019 oli Tehyn kevätvaltuuston kokous. Ennen kevätvaltuusto on aina ollut yksi päiväinen, mutta ainakin tänä ja ensi vuonna on päätetty sen olevan kaksi päiväinen syysvaltuuston tavoin.  Perinteiseen tapaan ryhmämme kokoontui edellisenä iltana käymään läpi valtuuston kokouksen asialistaa. Keskustelumme oli hyvää ja vilkasta, niin kuin aina. Olimme tällä kertaa pyhittäneet koko ajan valtuustoasioiden käsittelyyn. Emme entiseen tapaan pitäneet sen enempää hallituksen kokousta kuin kevätkokoustakaan samana iltana ja se oli erittäin hyvä ratkaisu. Päätimme, että tulevaisuudessa jatkamme tällä samalla linjalla. 

Valtuutettumme Mari Holm erosi Tehyn valtuuston jäsenyydestä. Hänen tilalleen nousi ryhmämme ensimmäinen varajäsen Putkosen Ville. 

Kevätvaltuuston kokouksessa käytiin läpi tavalliseen tapaan Tehyn vuosikertomus vuodelta 2018 sekä saman vuoden tilinpäätösasiat. Molemmat aiheet kirvoittivat vilkasta keskustelua ryhmäpuheenvuoroineen. Muutenkin on tullut huomattua  viiden valtuustonkokouksen jälkeen, että nykyinen valtuusto on erittäin keskusteleva ryhmä, joka on pelkästään positiivinen asia. 

Ensimmäisen kokouspäivän jälkeen lähdimme porukalla viettämään Tehyn kesäjuhlaa ravintola Töölönrantaan, jonne oli kutsuttu mukaan kansanedustajia ja muita silmäätekeviä. Tunnelma juhlissa oli rennon letkeä ja tarjoilu oli erinomainen ruokineen ja juomineen. 

Valtuuston toisena kokouspäivänä käytiin monitahoista keskustelua Tehyn hallituksen tukitoimivaltuuksista. Valtuusto päätti, että se kuluvan valtuustokauden ajaksi myöntää Tehyn hallitukselle valtuudet tietyin rajauksin päättää työtaistelutoimista.

Värikästä keskustelua käytiin myös opiskelijoiden oikeudesta äänestää ja asettua ehdolle Tehyn vaaleissa. Tämä sääntömuutoksen valtuusto hyväksyi yksimielisesti. Sääntömuutos on suuri edistysaskel tasavertaisuuteen tehyläisten opiskelijajäsenten piirissä. 

Kaiken kaikkiaan kevätvaltuuston kokous oli, taas kerran, erittäin hyvä ja saimme hyviä päätöksiä aikaan.

Vielä on kaksi vuotta valtuustokautta jäljellä, joten vaikuttaminen jatkuu. 

Toivottavasti saamme vielä tänä kesänä nauttia auringosta ja lämmöstä. Joka tapauksessa ladatkaamme akkuja syksyn ja varsinkin ensi kevään tuleviin koitoksiin. 

Ihanaa kesää kaikille!

Nina Jaara