Ellun Epistola

 

”Myrskyn jälkeen, on poutasää…”

 

Uskaltauduin lainaamaan Kari Tapion sanoittaman laulun kuuluisia lyriikkoja tämän blogi-kirjoitukseni alkuun. Olemme käyneet läpi varsin myrskyisän kevään johtuen mm. omista sopimusneuvotteluistamme ja tietysti koko valtakuntaan, ja maailmaan, vaikuttaneesta Covid19-pandemiasta ja nimenomaisesti tämän pandemian meihin sote- ja vaka-alan ammattilaisiin kohdistetuista erityistoimenpiteistä. Poutasää kuitenkin saavutti meidät kesän kynnyksellä, kun saimme sopimusneuvottelut päätökseen, pandemiatilanne helpotti ja ”uusi normaali” jalkautui keskuuteemme.

 

Toivottavasti olette kaikki saaneet jonkinlaisen lepotauon kesän aikana ja päässeet käynnistämään syksyä uudella innolla ja jaksamisella. Tulevasta emme tiedä, mutta olemme varmasti valmiimpia nyt, kuin mitä olimme vielä keväällä. ”Uuden normaalin” asemoituminen yhteiskunnassamme ja alallamme hakee toki vielä uomiaan, mutta näkyy varmasti monien meidän työpaikoilla varsin konkreettisina toimenpiteinä, kuten esim. suojainten käyttövaatimuksissa. Syksyn toinen aalto näyttänee alkaneen ja tilanteet muuttuvat sen mukaisesti, mutta me ammattilaisethan olemme valmiina ja toteutamme velvollisuutemme, tulee mitä tulee. Toivottavasti tämä syksy ei kuitenkaan eskaloidu samanlaisiin ylilyönteihin ja rimanalituksiin, mitä keväällä jouduimme ammatistamme johtuen kohtaamaan.

 

Syksyyn kuuluu toki paljon muutakin kuin tuo toinen aalto tai ”uusi normaali”. Tehyn päättävien elinten vaalit käynnistyvät syksyn aikana ja ensi keväänä valitsemme uudet päättäjät Tehyn toimintaan ja sinä olet yksi vaikuttajista tässä kohdin. Itse ja taustaryhmäni, Tehyn Vapaat Vaikuttajat, olemme avoimen, puoluepoliittisesti sitoutumattoman, jäsenlähtöisen ja vaikuttavan edunvalvonnan rohkea puolestapuhuja riippumatta yhteiskunnallisesta tilanteesta, sitä tokikaan huomioimatta. Olet tervetullut vaikuttamaan Tehyn päätöksentekoon kanssamme.

 

Nyt kun työmarkkinoita ravistellaan kovalla kädellä ja edessä on eittämättä haasteelliset ajat, on ensiarvoisen tärkeää, että edunvalvonta on lujissa ja osaavissa käsissä. Yhteisessä rintamassa toteutettuna edunvalvonta on parhaimmillaan.

 

Lopetan blogini alussa mainitsemani laulajan sanoihin: ” Myrskyn jälkeen nyt nähdä saan, auringon taas käyvän hehkumaan”. Näillä sanoilla tahdon valaa teihin kaikkiin uskoa tulevaisuuteen ja rohkaista teitä tuomaan mielipiteenne ja ajatuksenne julki kaikilla mahdollisilla kanavilla niin perinteisesti, kuin modernistikin sosiaalisen median välityksellä.